Ballonvaart Terneuzen

Hebt u er weleens over nagedacht om een ballonvaart boven de havenstad Terneuzen te maken? De vele prachtige boten en schepen vanuit een luchtballon te bewonderen? Dat kan met een adembenemende vaart over het prachtige Terneuzen!

Geschiedenis Terneuzen

Vaar over Oud Terneuzen, één van de oudst overgebleven stukjes van de oude binnenstad. Bekijk de vele, historische gebouwen en straten, die Terneuzen zo bijzonder maken: de oude straten: Tuinpad, Vissteeg en Kandeelstraat, historische pandjes, de wijnkelders en gezellige winkeltjes.

Of wat denkt u van de Willibrordustoren, Arsenaal kazerne, portaal van Vlaanderen en de havens Westbuitenhaven, Oostbuitenhaven en Braakmanhaven? Terneuzen, de stad van het spookschip De Vliegende Hollander ligt aan de drukst bevaren rivier van Europa: de Westerschelde. Op de Westerschelde en het kanaal van Gent naar Terneuzen is veel beroepsvaart te vinden. Bewonder de vele zeeschepen, sleepboten, binnenvaartschepen en zeiljachten die af en aan varen. Spot roeiers, surfers en zwemmers in deze door water omgeven stad. 

Ballonvaart Zeeland

Natuur omgeving Terneuzen

Bewonder de Scheldeboulevard, die een schitterend uitzicht op de Westerschelde geeft, de zeesluizen, de prachtige kreken en de zeevaart. Of wees getuige van een onvergetelijke mooie zonsondergang in de luchtballon. Vanuit de luchtballon ziet u de langs de grachten, gebouwde huizen die uitlopen in de Otheense kreek. Deze kreek dient als afwatering en in het midden van de kreek vindt u de Kraagbrug. In de rietkragen langs de kreek verblijven vele vogels. Aan de westzijde van de Otheense kreek ligt een park met oude knotwilgen, een hertenweide en een kinderboerderij. Zie mensen zwemmen of vissen als u over het park vaart.

Gemeente Terneuzen

De gemeente Terneuzen bestaat uit een aantal steden en dorpen. Er zijn vier steden, namelijk: Axel, Biervliet, Sas van Gent en Terneuzen zelf. Daarnaast zijn er tien dorpen: Hoek, Koewacht, Overslag, Sluiskil, Spui, Westdorpe, Zaamslag, Zandstraat, Zuiddorpe en Philippine. 

Contact over uw ballonvaart

Bent u benieuwd naar de historische gebouwen en de groene natuur? En kunt u niet wachten om Terneuzen vanuit de hoogte te bewonderen? Neem dan contact met ons op en wij zorgen voor een onvergetelijke ballonvaart in Terneuzen! 

Wilt u meer weten over ballonvaarten in andere plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen, zoals Axel, Breskens, Hengstdijk, Hoek, Hulst, Graauw, Kloosterzande, Nieuw Namen, Oostburg, Philippine, Vogelwaarde en Zaamslag of over ballonvaarten in plaatsen in andere delen van Zeeland zoals Goes, Middelburg, Renesse en Vlissingen? Neem dan contact met ons op via de mail: info@ballonvarenzeeland.nl of via het contactformulier. Graag vertellen wij van Ballonvaren Zeeland u meer over onze sfeervolle- en avontuurlijke ballonvaarten in Terneuzen.