Welke referenties kunt u voorleggen?

Tijdens de vele jaren dat wij actief zijn in de ballonvaart heeft Ballonvaren Zeeland al vele duizenden mensen laten genieten van onze uiterst verzorgde ballonarrangementen. Bekijk de Referentiepagina.

Door Arie Verschoor, geleden

Ben ik verzekerd?

Ja, u bent goed verzekerd. Wij hebben gekozen voor een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering van het type 'combined single limit'. Deze polis biedt u een betere dekking dan de wettelijk verplichte minimumvoorwaarden. Ook in deze materie bieden wij u kwaliteit!

Door Arie Verschoor, geleden

Mag ik roken?

Neen! Noch op het opstijgterrein, noch tijdens de vaart mag er gerookt worden. Onze gasflessen met vloeibaar propaan zijn nooit ver weg. Na de vaart kunt u ver genoeg weg van onze ballonnen roken.

Door Arie Verschoor, geleden

Hoe lang duurt alles?

U moet rekenen dat een ballonarrangement bij Ballonvaren Zeeland gemiddeld 3 uur duurt. Wij geven u de garantie dat u minimum 1 uur in de lucht bent. Wij besteden veel aandacht aan de afwerking van een ballonarrangement. Ook de afstand die de ballon aflegt of een autosnelweg in de buurt van het landingsterrein kan een rol spelen.

Door Arie Verschoor, geleden

Hoe geraak ik na de landing terug?

Bij Ballonvaren Zeeland bent u niet verplicht zelf voor vervoer te zorgen. Wij kunnen u, indien u dat wenst, gratis terugbrengen met onze voertuigen. Natuurlijk zijn vrienden en familieleden van harte welkom om u uit te wuiven en de ballon daarna te volgen met hun voertuig naar de landingsplaats. Na de "après-ballon" kunt u rechtstreeks met hen naar huis vertrekken.

Door Arie Verschoor, geleden

Waar landen we?

Geen idee! De vaarroute van een luchtballon wordt enkel bepaald door de windrichting en windsnelheid. Door gebruik te maken van de verschillende winden (als die er zijn!) kan de piloot de koers soms licht beïnvloeden. De landingplaats wordt gekozen in functie van de omstandigheden. Dieren en gewassen worden gemeden! Zoeken tot men een goed landingsterrein vindt is de boodschap!

Door Arie Verschoor, geleden

Landen we weer op het opstijgterrein?

Neen, een luchtballon drijft mee met de wind.

Door Arie Verschoor, geleden

Mag ik fotograferen / filmen tijdens de vaart?

Jazeker! Het is altijd leuk om later, aan de hand van foto's of een video, de ballonvaart nog eens te herbeleven! U wordt voor de landing wel verzocht uw camera en/of verrekijker veilig op te bergen.

Door Arie Verschoor, geleden

Waar is jullie vaste plaats van afspraak?

Die is er niet. In Zeeland kunnen we op diverse plaatsen opstijgen. Dit is o.a. afhankelijk van uw eigen wensen (mits uitvoerbaar), de weersomstandigheden of windrichting en bijvoorbeeld de veiligheid van zo'n locatie.

Door Arie Verschoor, geleden

Hoe laat spreken we ongeveer af?

Ballonnen kunnen niet varen wanneer er thermiek (opstijgende warme lucht) is. Daarom spreken wij ongeveer 2 uur voor zonsondergang af voor een adembenemende avondvaart. 's Ochtends stijgen we op bij zonsopgang. Bekijk de Urenpagina voor meer details.

Door Arie Verschoor, geleden