Waarom kiezen voor een ochtendvaart?

Gepubliceerd door Simone Versluis op

Met ballonvaren heb je vaak twee momenten om de lucht in te gaan: in de vroege ochtend en de avond. Een luchtballon is namelijk gevoelig voor thermatiek. Dit zijn stijg- en daalwinden die ontstaan als de zon de aarde opwarmt. Dit is dus vooral overdag. De kans op thermiek is ’s morgensvroeg en ’s avonds het kleinst, dus varen we op die momenten. Een uitzondering is de winter: vaak kan dan de hele dag gevaren worden.

De rest van het jaar is de avond vaak favoriet: een heerlijke ontspanning aan het einde van de dag. Maar aan een ochtendvaart zitten ook veel voordelen. Denk aan de opgaande zon. Ook voelt het in de ochtend veel avontuurlijker, omdat je dan voor dag en dauw al op het veld staat.

De ochtendvaarten beginnen in de zomer soms al rond vijf uur. Het is dan echt overal nog stil en de kans op een ‘alleen op de wereld’-gevoel is snel aanwezig. Vooral in Zeeland kunt u kilometers ver de omgeving zien ontwaken. Een leuke bonus: op dit tijdstip zullen geen files staan!

Deze plaatjes van de Westerschelde zijn in de ochtendgloren gemaakt.

Contact

Onze piloot neemt u graag mee de lucht in op het mooiste moment van de dag. Wij vliegen in heel Zeeland en Vlaanderen. Er zijn twee soorten ballonvaarten: namelijk privé en een geplande vaart. Bij geplande vaarten zit u met verschillende (onbekende) mensen in de mand, terwijl u bij een privévaart met uw eigen gezelschap bent. Daarnaast kunt u bij een privévaart uw eigen startlocatie bepalen. Bent u nieuwsgierig naar een ballonvaart in het mooie Zeeland? Boek dan eenvoudig een ballonvaart via de website of neem contact met ons op via de chat rechtsonder, e-mail info@ballonvarenzeeland.nl of het telefoonnummer 0114-700217.

Categorieën: Geen categorie