Ballonvaart Goes

Midden op het Zeeuwse schiereiland Zuid-Beveland ligt de bruisende stad Goes. Goes is in de tiende eeuw ontstaan aan de rand van een kreek genaamd de Korte Gos. Dat is dus ook waar de naam vandaan komt! Zuid-Beveland is omringt door water, wat je vanuit de luchtballon dan ook goed kunt zien. Al snel nadat je bent opgestegen kun je genieten van het uitzicht over de uitgestrekte landschappen die Goes omringen, de Oosterschelde en het Veerse Meer. Spectaculaire vergezichten zijn gegarandeerd wanneer u gaat ballonvaren over Goes!

Bezienswaardigheden Goes van bovenaf

Wanneer u bij Ballonvaren Zeeland een ballonvaart boven Goes boekt, is de kans groot dat we opstijgen bij ‘T Klok’Uus in ’s Heer Arendskerke. Hier is namelijk genoeg ruimte en parkeermogelijkheid. Na het opstijgen wordt Goes onder u steeds kleiner. U ziet precies alle bezienswaardigheden in Goes, zoals de Grote of Maria Magdalenakerk, het stadhuis met de markt, de watertoren en molen De Koornbloem. U ziet precies stadsgracht “de Veste” liggen, waaraan u kunt zien dat Goes een vestingstad is geweest, maar ondertussen behoorlijk gegroeid is… U gaat nog hoger en ziet daar de natuurgebieden en parken zoals de Hollandsche Hoeve, het Schenge met daarbij het Goese Meer en de Goese Golf. Wat is Goes toch mooi! Inmiddels ziet u de stadshaven van Goes samen met de Oosterschelde liggen en u kunt zelfs het Veerse Meer al ontwaren. Tuf tuf tuf.. daar gaat warempel de stoomtrein van Goes naar Borsele! U kijkt uit op omliggende plaatsen als Heinkenszand, Kapelle, Kruiningen en Middelburg. Welke dorpen en steden jullie precies allemaal gaan zien is uiteraard afhankelijk van de windrichting. Waar we na ongeveer een uur weer gaan landen is dus ook een verrassing! 

Ballonvaart Zeeland

Ballonvaren over Goes

Juist omdat we zo afhankelijk zijn van de windrichting, kan het voorkomen dat de vaart wordt geannuleerd als de wind richting de Noordzee staat. U kunt u uzelf wel voorstellen dat dat gevaarlijke situaties op kan leveren die we te allen tijde willen voorkomen! Onze piloten zijn vakkundig en ervaren en zullen u alles vertellen over de omgeving van Goes en Zuid-Beveland. Ze doen er alles aan om u op uw gemak te laten voelen! Heeft u nog vragen over uw ballonvaart over Goes? Neem dan contact met ons op. Als u overtuigd bent van uw keuze kunt u de vaart heel eenvoudig bij Ballonvaren Zeeland via de website boeken! Wilt u een ballonvaart vanaf een andere plaats in Zeeland boeken? Ook dan bent u bij Ballonvaren Zeeland aan het goede adres! Naast Goes stijgen we ook op in plaatsen zoals Axel, Hulst, Middelburg, Oostburg, Renesse, Terneuzen, Vlissingen en Vogelwaarde. We zien er naar uit om u te mogen verwelkomen in de mand!