Ballonvaart Tholen

Tholen wordt ook wel het best bewaarde geheim van Zeeland genoemd. Het aan het Schelde Rijn kanaal liggende Tholen is een schiereiland, dat met dammen en dijken verbonden is aan het vaste land. Stap aan boord in een luchtballon bekijk de stervormige veste, de verlaten oesterputten en de groene wallen die langs Tholen lopen.

Cultuur Tholen tijdens uw ballonvaart

Vaar over de gezellige, smalle straatjes die Tholen rijk is. Bekijk de prachtige historische gebouwen: de aan de Oudelandsepoort liggende korenmolen uit 1736, Molen De Hoop, de Grote of Onze-Lieve-Vrouwenkerk, de in de Brabants-gotische stijl het voormalige stadhuis, molen, De Verwachting, Hofstede Reygersburgh en het Carillonklokje. Of wat dacht u van de boerderijen? Het aan de Kettingdijk liggende “’t Huys Vermuyden” en de hofstede Nooitgedacht onder Sint-Annaland.

In Tholen wordt er veel aan watersport gedaan. Zie mensen vissen op een vissersboot of surfen op de hoge golfen. Wie weet ziet u de SkyShark door en over het water scheuren? Of bewonder de vele schepen en boten die in Tholen liggen. Denk aan jachtschepen, vissersboten, zeilboten en de vele particuliere boten van mensen.

Geniet van de natuur tijdens uw ballonvaart

Bewonder het uitgestrekte polderlandschap of het landbouwgebied dat binnen de dijken van Tholen gevestigd is.

Tholen is voorzien van wadplaten die af en toe onder water komen te liggen. Spot de massa vogels die bij eb op de slikken afkomen. Planten als Lamsoor en Zeeaster komen voor in dit prachtige gebied. Op de bodem leven kreeftachtigen en schelpdieren.

Contact over ballonvaart Tholen

Bent u benieuwd naar de historische gebouwen en de groene natuur? En kunt u niet wachten om Tholen vanuit de hoogte te bekijken? Geniet van een onvergetelijke ballonvaart over Tholen. Wilt u meer weten over ballonvaarten in andere plaatsen? Neem contact met ons op via de mail: info@ballonvarenzeeland.nl of via het contactformulier. Graag vertellen wij van Ballonvaren Zeeland u meer over onze sfeervolle- en avontuurlijke ballonvaarten in Tholen.