Standaard arrangement

Ballonvaren kan het hele jaar door, maar de beste weersomstandigheden doen zich voor van april tot oktober. De wind voert u mee over het prachtige Zeeuwse land, de Scheldes en de mooiste plekjes.

Ons ballonarrangement:

• Verwelkoming op de opstijgplaats
• Uitgebreide briefing, met uitleg over ballonvaren
• Prachtige en veilige ballonvaart van minimaal 1 uur, in ruime mand
• Gezellig een drankje op het landingsterrein
• Een groepsfoto in de ballon, deze ontvangt u per e-mail (op aanvraag)
• Leuk geschenkje als aandenken
• Gratis terugrit naar de opstijgplaats (op aanvraag)
• Vriendelijke begeleiding door zeer ervaren en behulpzaam team
• Verzekering

Bent u benieuwd voor een vlucht? Bekijk dan voor mogelijke vaarten op de geplande vaartenpagina en voor actuele tarieven op de prijzenpagina!

De stappen bij uw ballonvaart

1. De afspraak

U kunt al vanaf 1 persoon reserveren. Samen met u zoeken we een goede opstijgplek waar we kunnen vertrekken. We proberen altijd in functie van de wind, te zoeken naar de beste optie. Wil je alleen varen op de Bevelanden of Walcheren dan is dit mogelijk, maar hoe flexibeler je hierin bent (met datums) hoe groter de kans. We kijken of het weer geschikt is en informeren je dan of het geschikt is om te varen. Deze keuze is altijd aan de piloot van de gereserveerde ballon.

2. De briefing

Voor het opstijgen wordt u door uw piloot gebrieft. U krijgt de laatste gegevens over het weer en de vermoedelijke richting die de ballon zal gaan. Ook zullen wij u  tijdens alle fases van de vaart uitgebreid informeren over de veiligheid. De briefing wordt afgesloten met het opmaken van een passagierslijst.

3. De voorbereiding

Na de briefing wordt de ballon  uit zijn zak gehaald en vastgemaakt aan de mand. U mag gerust een handje helpen. Het is een spectaculair beeld als de piloot met de ventilator lucht in de ballon blaast en deze vervolgens verwarmt met de branders. Langzaam ziet u de ballon vorm krijgen. Na een laatste controle van het materiaal wordt u uitgenodigd om aan boord te komen.

4. De vaart

De ballon stijgt op en u bent minstens een uur onderweg naar een onbekende bestemming! Terwijl u geniet van het landschap onder u, laat de piloot u geregeld weten in welke richting, hoe hoog en snel u vaart. U weet van tevoren nooit precies wat u te zien zal krijgen.

5. De landing

Na een uurtje wordt u door de piloot geïnformeerd over de naderende landing, en begint de zoektocht naar een geschikt landingsterrein. Even later staat u weer met beide voeten op de  grond. Samen pakken we de ballon in, en dan is er tijd om rustig na te praten bij een lekker glaasje met versnaperingen! Daar ontvangt u ook nog een leuk geschenkje

6. De terugrit

We kunnen u gratis met onze voertuigen terugbrengen naar de plaats van vertrek. U kunt ook rechtstreeks van het landingsterrein vertrekken met uw familieleden of vrienden, die met hun eigen wagen onze terreinwagen gevolgd zijn tijdens de vaart. Zo kunnen ook zij de sfeer opsnuiven die rond een ballonvaart hangt! Het volledige evenement duurt 3 à 4 uur.